logo ptg final

Introduktion til Linjer

Du kan læse mere om ungdomshøjskolens LINJER, her til venstre. En linje er et programelement som kan kombineres med andre programelementer, sådan at du selv kan sammenstille et program som passer til netop dig.

En af linjerne er obligatorisk, og det er Madum Bæk Naturprojekt, som ligger om torsdagen.

Det er valgfrit at deltage i studierejserne. Om efteråret er der studierejse ift. COP klimakonferencer, dvs. Marrakech i 2016, hvor vi deltager i COY12 ungdomskonferencen. Om foråret rejser vi for at arbejde frivilligt for at hjælpe flygtninge i Europa. I foråret 2017 tager en gruppe elever til den græske ø Chios for at bistå strandede flygtinge, bl.a. med aktiviteter for børn.

De fleste af eleverne på Ungdomshøjskolen PTG arbejder på at tage eksamen, enten på FSA (9. kl.) eller HF niveau. Enkelte elever har en STU plan, og nogle er her på højskoleophold for at lære Danmark at kende. Disse programmer foregår i tæt samarbejde med Dagskolen på Tvind, som ligger på samme matrikel som Ungdomshøjskolen. I praksis er PTG og Dagskolen to sider af samme sag. Da Dagskolen ikke har eksamensret, har vi gennem flere år opbygget et godt samarbejde med lokale skoler i forhold til eksamen.

View the embedded image gallery online at:
https://www.ptg.dk/linjer#sigProIdfc294cda14

Kort om 9. klasse
De elever som tager FSA prøver går til eksamen på Ulfborg Skole. Undervisningen foregår på Dagskolen og vi laver også pensum og eksamensopgaver, hvilket betyder at pensum kan tilrettelægges så der er sammenhæng mellem det teoretiske og programmet med studierejser, oplevelser osv. Det er en stor fordel for eleverne. Selve eksamen finder sted på Ulfborg Skole i maj/juni hvert år. Det er muligt at tage alt fra et enkelt FSA fag, til en fuld FSA og i løbet af de første måneder af skoleåret laver vi sammen med hver enkelt elev en god og realistisk plan for dette.

Kort om HF enkeltfag
De elever som tager HF enkeltfag bliver tilmeldt netundervisning på VUC i Holstebro. Det betyder at eleven får tildelt en lærer til hvert fag, men al undervisning foregår over nettet. Eleverne laver undervisningen på Dagskolen, men støtte og vejledning fra Dagskolens lærere, og har så en række opgaver/afleveringer i hvert fag som skal sendes til læreren på VUC. At tage en fuld HF tager typisk 3 år på PTG / Dagskolen, da der også skal være tid til studierejser, praktiske projekter og meget andet.

Kort om STU - Særligt tilrettelagt Ungdomsuddannelse
De elever som har en STU plan aftaler mål og delmål med STU vejlederen fra Ungdommens Uddannelsesvejledning. En STU plan er en individuelt tilrettelagt ungdomsuddannelse som kan indeholde mange forskellige elementer; skolefag, fritidsinteresser, personlige mål, botræning mm. Der er mulighed for praktikforløb på Praktikcenter Tvind eller på arbejdspladser i lokalområdet, fx hos mekaniker eller i en SFO.

Kort om højskoleophold
Nogle eleverne er på skolen i et skoleår, hvor de har et højskolelignende forløb med mange udflugter, studier om Danmark og verden, og for manges vedkommende: Dansk som 2. sprog.
Nogle af disse elever er unge europæere som gerne vil have et internationalt sabbatsår. Andre er unge flygtninge som har fået asyl i Danmark, og som har fået bevilget et år på højskole som en del af deres integrationsforløb.

Print