logo ptg final

PTG og Dagskolen på Tvind

PTG - Praktisk Teoretisk Grunduddannelse 

Ungdomshøjskolen PTG ligger på Tvind i Ulfborg, Vestjylland. PTG står for "Praktisk Teoretisk Grunduddannelse". Her er der plads til 25 unge i alderen 17 - 25 år, hvor 10 af pladserne er reserveret til unge der bliver henvist af kommunen under §107 og  §66. Udover de 10 pladser for henviste unge (med særlige behov), er der plads til 15 velfungerende unge (scholarshipeleverne).  Scholarshipeleverne bidrager med deres personlige overskud, med deres positive livsindstilling og sunde reaktioner på omverdenen.

Ungdomshøjskolens fysiske rammer består af en moderne indrettet bygning, hvor hver elev har et stort værelse med egen entre. Der er fælles køkken/opholdsrum, vaskeri, TV-stue, biograf, billard og hobbyrum. 

Der er desuden adgang til at benytte fælles faciliteter på Tvind som værksted, sportshal, fitnesscenter, musikrum, semiprof lydstudie, fodboldbane, klatrevæg, crossfitbane, grønsagshave, og varmluftballoner til at flyve i. Der er 12 km. til Vesterhavet og masser af skovområder med stier man kan løbe eller cykle på.

Dagskolen på Tvind 

PTG er en kostskole / ungdomshøjskole med både skole- og fritids- og weekendprogram. Dagskolen på Tvind ligger på samme matrikel som PTG, og her går flere af eleverne i skole. Som elev kan man tage fag på FSA / FS10 / HF eller STU niveau.

Dagskolen på Tvind tilbyder teoretisk og praktisk undervisning for børn og unge fra 7. til 11. klasse, samt HF undervisning  for privatister og individuelt tilrettelagte STU uddannelser. Skolen er fremtidsrettet, og der lægges vægt på et humanistisk menneskesyn. Vi ser det som skolens opgave, at eleverne på sigt lærer at være herre i eget hus.

For dem, der er mere til det praktiske er der mange projekter på PTG: Udendørs opgaver fx slå græs eller fælde træer, tage traktorkørekort og kørekort til bil, lave maler- og tømrerarbejde, netværks- og andet IT arbejde. Opgaver som kræver teamwork og som samtidig giver træning i at kunne mestre individuelle ansvarsområder. Her er også mulighed for at arbejde som møllepasser og at komme i praktik/ arbejdstræning i nabolaget f.eks. inden for landbrug.

Læs mere om skoletilbuddene:

View the embedded image gallery online at:
https://www.ptg.dk/om-skolen#sigProId978df9df70

Miljøet på Tvind 

På Tvind har ungdomshøjskolen nogle gode naboer: Botilbuddet på DNS og Det Nødvendige Seminarium som er et internationalt lærerseminarium med studerende fra hele Europa. Miljøet er således internationalt og præget af et godt samarbejde skolerne i mellem. Engelsk bliver talt over det hele. Der er mange fælles aktiviteter og arrangementer - og her mærkes solidt menneskeligt overskud og engagement. 

Print