logo ptg final

Hvad er PTG?

Ungdomshøjskolen PTG ligger på Tvind i Ulfborg, Vestjylland. PTG står for "Praktisk Teoretisk Grunduddannelse". Her er plads til 25 unge i alderen 17 - 25 år. Det er en anderledes slags ungdomshøjskole - en lille skole som bruger verden som sit klasseværelse.

PTG er en kostskole / ungdomshøjskole med både skole- og fritids- og weekendprogram. Eleverne kommer til at lære hinanden rigtig godt at kende, og opbygger et socialt netværk som mange bruger resten af livet. Som elev kan man tage fag på FSA / FS10 / HF eller STU niveau.

For dem, der er mere til det praktiske er der mange projekter på PTG: Udendørs opgaver fx slå græs eller fælde træer, tage traktorkørekort og kørekort til bil, lave maler- og tømrerarbejde, netværks- og andet IT arbejde. Opgaver som kræver teamwork og som samtidig giver træning i at kunne mestre individuelle ansvarsområder. Her er også mulighed for at arbejde som møllepasser og at komme i praktik/ arbejdstræning i nabolaget f.eks. inden for landbrug.

View the embedded image gallery online at:
https://www.ptg.dk/om-skolen#sigProId978df9df70

Der er to slags pladser på skolen:

  1. Unge som får friplads (scholarship), og som fortrinsvis kommer for at tage HF fag eller for at tage et højskoleår / oplevelsesår.
  2. Unge som er henvist at en kommune efter Servicelovens §107 eller §66, og som fx har en STU plan.

På Tvind har ungdomshøjskolen nogle gode naboer: Botilbuddet på DNS og Det Nødvendige Seminarium som er et internationalt lærerseminarium med studerende fra hele Europa. Miljøet er således internationalt og præget af et godt samarbejde skolerne i mellem. Engelsk bliver talt over det hele. Der er mange fælles aktiviteter og arrangementer - og her mærkes solidt menneskeligt overskud og engagement. 

Ungdomshøjskolens fysiske rammer består af en moderne indrettet bygning, hvor hver elev har et stort værelse med egen entre. Der er fælles køkken/opholdsrum, vaskeri, TV-stue, biograf, billard og hobbyrum. 

Der er desuden adgang til at benytte fælles faciliteter på Tvind som værksted, sportshal, fitnesscenter, musikrum, semiprof lydstudie, fodboldbane, klatrevæg, crossfitbane, grønsagshave, og varmluftballoner til at flyve i. Der er 12 km. til Vesterhavet og masser af skovområder med stier man kan løbe eller cykle på.

PTG er en anderledes ungdomshøjskole. Den er lille, alle snakker med alle, og vi lægger vi vægt på at alle kan være sig selv.
Hvis du tror det måske er noget for dig, må du gerne kigge forbi, eller komme i praktik i en uge eller to.

Print