logo ptg final

Årets højdepunkter

I løbet af skoleåret er der nogle fælles højdepunkter som vi deler med de øvrige danske tvindskoler.
Det er nogle rigtig gode traditioner som elever og lærere glæder sig til at deltage i - det er tale om fantastiske oplevelser vi sjældent glemmer…

OL på Tvind
Den første weekend i september går det løs! OL er en af de absolut største begivenheder i løbet af året.
Det er et stort sportsstævne med mellem 600-700 deltagere, børn, unge og voksne fra skoler, opholdssteder og botilbud rundt omkring i landet.
Her dystes i næsten hvad som helst - bueskydning og basketball, fodbold og fitness, svømning, bowling, stylteløb, OL’s stærkeste mand/kvinde, fiskeri, puslespil, dart, klatrevæg, dans, atletik og meget mere. OL er tilrettelagt, så der er plads til alle - tykke og tynde, unge som ældre, sportstrænet eller ikke. Det er deltagelse, der tæller og i høj grad fightervilje og sammenhold.
Det er en unik mulighed for at være sammen med andre unge mennesker om et super program. Her knyttes venskaber på kryds og tværs og alt sammen i en god sportsånd.

Efterårskoncerten
I slutningen af november går turen til Juelsminde, hvor tvindskolerne fra Fyn og Jylland samles til en spændende dag, hvor det er eleverne som skal op på scenen. Vi laver en forestilling af cirka en halv times vrighed, med sang, musik, digte og kunst omkring et tema vi slev har valgt at arbjede med. Fx “Kloden i 2050” eller “Peace”.

View the embedded image gallery online at:
https://www.ptg.dk/om-skolen/hojdepunkter#sigProIdf5c37df684

Vinterkoncerten
Den første weekend i september er der koncert i sportshallen på Tvind. Den arrangeres af Kunstforeningen af 22. marts 1985. Koncerten hed tidligere Nytårårskoncerten eller Julekoncerten, men konceptet er det samme. Koncertgæsterne er elever, lærere og pædagoger, familie, bekendte og samarbejdspartnere, og alle får en dag fyldt med fantastisk musik - klassisk og moderne - og udført af professionelle kunstnere, som elsker deres publikum.

For publikum er det en uforglemmelig oplevelse. Her præsenteres de for musik, som for dem er fremmed, men hvor kvaliteten stråler ud fra scenen og ind i øregangene. Det gør indtryk og flytter grænser i forhold til, hvad musik også er. Op til Vinterkoncerten er mange elever og lærere med i et stort kor fra mange skoler. Her bliver øvet sange eller større korværker, som opføres sammen med professionelle musikere på selve koncertdagen. For kordeltagerne er det er en meget stor oplevelse at deltage i et korværk. Det glemmer de aldrig.

Sommerteater på Tvind
Det er tale om tre dages teaterfestival i begyndelsen af juni måned. To dage med stykker på dansk, og en dag med stykker på engelsk.
Elever og lærere fra Ungdomshøjskolen PTG har i de sidste par år slået sig sammen med Det Nødvendige Seminarium om at skabe en forestilling sammen - på engelsk.
Det er der kommet en række meget roste forestillinger ud af - her er dem der er blevet spillet i de sidste år:

2016 Extreme Whether (Karen Malpede)
2015 Multitudes (John Hollingworth)
2014 Oh What A Lovely War (Joan Littlewood)
2013 Arsenic and Old Lace (Joseph Kesselring)
2012 Life of Galileo (Bertolt Brecht)
2011 Noises Off (Michael Frayn)

Print