logo ptg final

Årets højdepunkter

I løbet af skoleåret er der nogle fælles højdepunkter som vi deler med de øvrige danske Tvindskoler.

OL på Tvind
Den første weekend i September går det løs! OL er en af de absolut største begivenheder i løbet af året.
Det er et stort sportsstævne med mellem 600-700 deltagere, børn, unge og voksne fra skoler, opholdssteder og botilbud rundt omkring i landet.
Her dystes der i næsten hvad som helst - bueskydning og basketball, fodbold og fitness, svømning, bowling, stylteløb, OL’s stærkeste mand/kvinde, fiskeri, puslespil, dart, klatrevæg, dans, atletik og meget mere. OL er tilrettelagt, så der er plads til alle - tykke og tynde, unge som ældre, sportstrænet eller ikke. Det er deltagelse, der tæller og i høj grad fightervilje og sammenhold.
Det er en unik mulighed for at være sammen med andre unge mennesker om et super program. Her knyttes venskaber på kryds og tværs og alt sammen i en god sportsånd.

Efterårskoncerten
I slutningen af November går turen til Juelsminde, hvor tvindskolerne fra Fyn og Jylland samles til en spændende dag, hvor det er eleverne som skal op på scenen. Vi laver en forestilling af cirka en halv times varighed, med sang, musik, digte og kunst omkring et tema vi selv har valgt at arbejde med. Fx “Kloden i 2050” eller “Peace”.

View the embedded image gallery online at:

Vinterkoncerten
Den første weekend i september er der koncert i sportshallen på Tvind. Den arrangeres af Kunstforeningen af 22. marts 1985. Koncerten hed tidligere Nytårårskoncerten eller Julekoncerten, men konceptet er det samme. Koncertgæsterne er elever, lærere og pædagoger, familie, bekendte og samarbejdspartnere, og alle får en dag fyldt med fantastisk musik - klassisk og moderne - og udført af professionelle kunstnere, som elsker deres publikum.

For publikum er det en uforglemmelig oplevelse. Her præsenteres de for musik, som for dem er fremmed, men hvor kvaliteten stråler ud fra scenen og ind i øregangene. Det gør indtryk og flytter grænser i forhold til, hvad musik også er. Op til Vinterkoncerten er mange elever og lærere med i et stort kor fra mange skoler. Her bliver øvet sange eller større korværker, som opføres sammen med professionelle musikere på selve koncertdagen. For kordeltagerne er det er en meget stor oplevelse at deltage i et korværk. Det glemmer de aldrig.

Sommerteater på Tvind

PTG deltager årligt i en teaterkonkurrence i Juelsminde, sammen med andre skoler. I  2019 opførte PTG "The mermaid in a sea of plastic" og vandt. Sidste år 2018 opførte PTG et stykke de selv havde lavet, om børne prostitution og traficking til prostitution i Holland og på Fillipinerne. Her vandt de også.

• 2019 - The mermaid in a sea of plastic
  • 2018 - et stykke de selv havde lavet om børne prostitution og traficking til prostitution i Holland og på Fillipinerne
  • 2017 - Mountain Language
  • 2016 - Extreme Whether (Karen Malpede)